Poke Bowl met Warmgerooktezalm

Foto
Poke bowl met warmgerookte zalm

Ingrediënten( 2 pers):
250 gram sushirijst
400 ml water
6 el. rijstazijn
1 el. suiker
125 gram warmgerookte zalm
1/4 komkommer
4 snoeptomaatjes
1 avocado
4 wasabi tempura nori chips
1 à 2 el. sesamzaadjes

Voor de dressing
4 el. sojasaus
1 el. sesamolie
1,5 el. honing
1 el. citroensap
1 el. rijstazijn

Voor de wasabi mayonaise
2 el. mayonaise
1 el. wasabipasta

Bereidingswijze 

Zet het water met de rijst op en breng aan de kook. Zet het vuur hierna lager. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten koken. Laat de deksel de gehele kooktijd op de pan.

Na deze 10 minuten zet je het vuur uit. Laat de rijst met de deksel op de pan nog 15 minuten staan.

Meng 6 el. rijstazijn met 1 el. suiker. Meng dit door de sushirijst. Laat het geheel helemaal afkoelen. Dit kan zo’ 1 à 2 uur duren.

Snijd de komkommer en de tomaatjes in stukjes.

Uitserveren

Verdeel de rijst over 2 kommen. Pluk de gerookte zalm voorzichtig uit elkaar. Leg deze op de rijst, samen met de komkommer, de tomaatjes en de wasabi tempura nori chips. Maak de avocado schoon en snijd in plakjes of blokjes. Leg deze op rijst bij de rest van de ingrediënten.

Meng voor de dressing alle ingrediënten met elkaar. Meng ook de ingrediënten voor de wasabi mayonaise met elkaar.

Schenk de dressing over de sushi bowl. Verdeel de sesamzaadjes hierover en serveer met de wasabi mayonaise.